Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Tophold arbejder hårdt på at blive liga-klar

Helt ovre på Vestkysten er der et håndboldhold, som vi skal begynde at holde øje med. Et hold, der tordner frem i 1. division og siden sæsonens start kun har tabt én kamp. Et hold, der lige nu ligner et ligahold.
 

Det er kun gået fremad for herrerne i Ribe-Esbjerg HH siden de blev til i 2008, hvor målsætningen hed ligahold i 2013. Men hvis det vestjyske hold fortsætter med at vinde gang på gang, bliver den målsætning nok allerede opfyldt i år.

 

– Lige nu kan vi se, at der er en mulighed for oprykning allerede i år, men vi er slet ikke gearet til det. Derfor er vi i fuld gang med at blive klar til at spille i ligaen, siger klubbens formand, Lars Lundgaard, til ihandball.dk.

 

Ribe-Esbjerg HH blev til i 2008 som en overbygning af moderklubberne Ribe HK og SGI i Esbjerg. Man ønskede at skabe en bedre elite på drenge- og herresiden på Vestkysten, og oprettede derfor klubben Ribe-Esbjerg HH blandt andet med et herrehold, der startede i 2. division i sæsonen 2008/2009, og sluttede af med at rykke op. På deres nu tredje år i 1. division ligger de helt i top og ligner altså et hold, vi skal til at stifte bekendtskab med i herre håndboldligaen.

 

Behov for bedre økonomi

Klubben arbejder derfor hårdt på at planlægge, hvilken organisation der skal kunne bære et ligahold, hvilke sponsorkoncepter og hvilket budget, der skal til for at etablere sig som ligahold. For Ribe-Esbjerg HH er ikke en klub med store midler. I år har klubben haft en samlet klubomsætning på ca. 4,5 mio. kr. inklusiv spillerbudgettet.

 

Foto: Ribe-Esbjerg HH

 

-Vi vurderer i klubben, at holdet er stærkt nok til klare sig i ligaen, men vi kan hurtigt blive et elevatorhold, hvis vi ikke bliver stærkere økonomisk og får nogle større midler, siger formanden.

 

Rammerne er på plads

Klubben arbejder på at nå fem forudsætninger, for at blive klar til ligaen, fortæller formand Lars Lundgaard. Den første, rammerne, er klar.

 

1. divisionsholdet spiller halvdelen af deres kampe i Ribe og resten i Esbjerg. Og netop i Esbjerg vil der til august stå en ny arena klar med plads til 3000 tilskuere. Samtidig blev der sidste år indviet et nyt center i Ribe med plads til 1800 tilskuere.

 

-Den anden forudsætning er at skabe en stærk organisation. Lige nu er klubben baseret på frivillig arbejdskraft, men det kan vi ikke klare os med i ligaen. Derfor behøver vi nogle professionelle ansættelser, siger Lars Lundgaard, der også selv har fuldtidsarbejde ved siden af posten som formand i Ribe-Esbjerg HH.

 

Dertil arbejder klubben også på at udvikle et endnu stærkere koncept for partnerskab med erhvervslivet i området for at styrke sponsorgrundlaget. Og foruden det er de også ved at opstarte et eventselskab i klubben med forskellige arrangementer i området, som skal dække noget af indtægtsbehovet.

 

-Den sidste forudsætning for at bliver klar til ligaen er at få større bredde på holdet, og det er vores sportschef og direktør Sune Agerschou i samarbejde med trænerteamet i fuld gang med, siger Lars Lundgaard.

Foto: Ribe-Esbjerg HH

 

 

I skrivende stund fører Ribe-Esbjerg HH 1.division med 30 point. GOG ligger på 2. pladsen med 24 point.

 

 

 

Hold øje med www.ihandball.dk i næste uge, hvor vi skriver mere om Ribe-Esbjerg HH og har et interview med både trænerteamet og sportschef og direktør Sune Agerschou.

Heidi M. Eskildsen