Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Det første indtryk af et nyt land

Fra at være indstillet på et skifte til Spanien, og så rent faktisk tage skridtet var enormt!

Sommeren 2010 tog jeg det store spring og rykkede alle rødder op i Danmark, for at tage til Spanien og prøve lykken. Én ting var, at jeg var på kontrakt med storklubben Ciudad Real (var dog klar over, at de skriver med mange unge talenter, som aldrig kommer til at spille for klubben), men en anden var at min store drøm blev til virkelighed.

Har altid gerne villet spille i Spanien, bl.a. på grund af klimaet, sproget og kulturen! Det hele gik så utrolig stærkt, da jeg først stod i det i Torrevieja. Jeg blev taget utrolig godt imod og fik stille og roligt styr på det praktiske omkring min nye tilværelse i det spanske.

Udover alle formaliteterne omkring et klubskifte til et andet land, var spilletiden også en væsentlig faktor. Derfor blev jeg første år lejet ud til en mindre klub, Torrevieja. Så jeg gik fra bænkevarmer i Århus GF til stort set fuld tid i hver kamp. En kæmpe omvæltning, og kunne da også godt mærke, at jeg lige skulle have banket rusten af mig. Det var en befrielse endelig at være med til at afgøre kampene, og fik virkelig spillelysten tilbage! Den havde været lidt nedadgående, når man bare sidder på bænken kamp efter kamp. Bare det oprigtigt at glæde sig, hver gang man stod op om morgen og skulle til træning var fantastisk. Det hjalp måske også på det, at det hele var så nyt og måden der blev trænet på var helt ny for mig. Jeg var kommet ud af rutinen, og blev hele tiden præsenteret for nye øvelser og spillesystemer.

Glæden der var til træning var en kæmpe omvæltning! Der blev grinet og smilet, men samtidig arbejdet. Måske ikke alle, der finder det lige tiltalende, men det betød alt for mig! Man skal dog passe på, det er en hårdfin grænse, da det hurtigt kan blive for useriøst.

Spillesystemerne tog sin tid at lære og ikke mindst måden at dække op på. Så langt tilbage jeg kan huske, har det altid været målet at få backs på ydersiden, i stedet for skud ind over midten. Men ikke i Spanien, her er det omvendt. Og det kræver virkelig tid og træning at få det ændret. Derudover er angrebsspillet også meget anderledes, spillet er ikke helt så poleret som jeg havde været vant til. Det var noget simplere, fx med en stregblokering, og så blev der spillet ud fra det.

Dette var det første indlæg fra Patrick Eilert, som i dag spiller i BM Valladolid. Hold øje med ihandball.dk og find løbende interessante indlæg og artikler fra og omkring danske håndboldspillere i ind- og udland.

Patrick Eilert