Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Tid til nye oplevelser

Efter et godt år i Torrevieja, var det nu tid til noget nyt! Ciudad Real og jeg kunne ikke helt blive enige om, hvor jeg skulle tilbringe 2. år af min kontrakt, så det endte med, at vi ophævede kontrakten.Jeg skrev derefter en 2 årig kontrakt med BM Valladolid. Et hold jeg så meget frem til, at blive en del af.

 

Klubben virkede meget professionel i forhold til Torrevieja. Der var styr på de forskellige ting omkring klubben, så jeg skulle udelukkende fokusere på håndbolden. Selvom skiftet var til en anden spansk klub, skulle det vise sig at være en kæmpe omvæltning. Forskellen på Nord- og Sydspanien er enorm. Ikke kun i klubben var der ordnede forhold, men også ude i byen. Folk er mere ”civiliserede”. Som udgangspunkt er folk pænere klædt, soigneret og har en bedre arbejdsmoral.

 

Endnu engang blev jeg præsenteret for helt nye træningsøvelser og spillesystemer. Min nye træner Juan Carlos Pastor, viste sig at være en, som går ufattelig meget op i små detaljer, hvilket betød meget lange træningspas. I opstarten trænede vi to gange dagligt, hvor vi først var ude og løbe interval derefter en times haltræning med gennemgang af samtlige systemer ned til mindste detalje, for så at slutte af med et styrkepas. Så kunne vi tage hjem og slappe af inden vi skulle møde op til eftermiddagstræning, som bestod af to timers haltræning efterfulgt af et styrkepas. Det var en stor forandring i forhold til hvad jeg var vant til, så jeg var fuldstændig færdig efter en dagstræning!

 

DOCU_RIOJAMin første sæson i Valladolid bød på op- og nedture. Det var ikke altid en dans på roser, da vores træner kunne være utrolig hård og meget personlig i hans udbrud. Vi sluttede på en 4. plads i ligaen, kun et point efter ærkerivalerne fra Leon. Det var den største pointhøst i en sæson i en del år, så sportsligt havde klubben succes. Desværre var der uro udenfor håndboldbanen. Spaniens økonomiske krise betød at flere sponsorer faldt fra. Hvilket gjorde at vi mistede profilerne som havde kontraktudløb, da klubben ikke kunne matche de tilbud de fik fra anden side.

 

Det resulterede i en meget ung og dermed uerfaren spillertrup til et ligahold, som normalt er at finde i top fire af ligaen. Der blev kun skrevet to nye professionelle kontrakter. Resten af de nye spillere, som blev tilknyttet holdet er  amatører. Der er en masse unge fra 17-22 år, som aldrig har været inde omkring et ligahold før! Resultatet siger sig selv, truppen er simpelthen ikke god nok til at gøre sig gældende i toppen af liga asobal. Derfor ligger vi desværre nede i bunden af ligaen, hvor vi kæmper for overlevelse. Der bliver stadig trænet utrolig hårdt og længe. Sidste kamp inden julepausen kunne vi vise, at al den hårde træning havde båret frugt. Vi tabte knebent til Atletico Madrid, hvilket skabte en god stemning og gav troen på egne evner tilbage! Så nu gælder det de resterende kampe for point og overlevelse i den bedste spanske række.

 

Dette var det andet indlæg fra Patrick Eilert, som i dag spiller i BM Valladolid. Hold øje med ihandball.dk og find løbende interessante indlæg og artikler fra og omkring danske håndboldspillere i ind- og udland.

Patrick Eilert