Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Simon Sørensen om Skive FH i ligaen

Skive fravristede sig den truende placering som ligaens bundprop efter sejren på 28-26 over Nordsjælland Håndbold.

Af Peter Wrang, ihandball.dk.

Del 1 af 2.

Med forløsningen efter syv nederlag på stribe indtager holdet nu næst sidstepladsen i herrernes håndboldliga, der resulterer i nedrykningsspil frem for sidstepladsens direkte nedrykningsplacering. Herved er Skive et skridt tættere på ønsket og målsætningen om at blive i herrernes håndboldliga til næste sæson. Vi har i den forbindelse mødt Skives ligacheftræner, Simon Sørensen, til en snak om en ung ”upcoming-trup” på liganiveau.

Trænererfaring trods ung alder

Simon Sørensen kan samtidig med at være ligatræner prale af at være den yngste af slagsen. Med en alder på kun 25 år havde klubben frem til indeværende sæson hentet den unge træner, der til trods for dette allerede har en del trænererfaring bag sig. Simon har således de seneste år boet og studeret i Aalborg, hvor også rollen som cheftræner var at finde på Aalborg Håndbolds U-18 hold. Med Simons nuværende sidste år på Aalborg Universitet som idrætsstuderende smedes ønsket om en trænerrolle på højt niveau sammen med uddannelsen på fornem vis.

 

Wildcard til en plads i ligaen

Som de fleste håndboldinteresserede nok har bemærket, gik storholdet AG København konkurs efter sidste sæsons vundne mesterskab. Det resulterede i en tvungen nedrykning til 2. division for københavnerklubben, der nu gav plads til et potentielt ligaholds tilstedeværelse til indeværende sæson – i dette tilfælde Skive. Som Simon fortæller, var der i sær et par centrale spørgsmål at tage stilling til, da muligheden for at spille liga bød sig: ”Har truppen niveau til liga? Rækker økonomien?” Sidstnævnte udfordring blev gjort til skamme, da det på kort tid lykkedes klubben at finde sponsorerne til igen at være med på det bedste hjemlige håndboldniveau, hvilket ifølge cheftræneren er værd at bemærke som klub i et mindre lokalsamfund som Skives: ”Det var meget overvældende. Det tog en uges tid med et par møder, og så var der de penge, der skulle bruges.

Foto: Klaus Thøstesen / hfoto.dk

Foto: Klaus Thøstesen / hfoto.dk

Det synes jeg desuden er meget flot som lokalsamfund at støtte så hurtigt op omkring,” som Simon forklarer det. Derudover spillede Skive som bekendt med i ligaen i sidste sæson, der, på trods af en 13. og næst sidsteplads tvang klubben ud i nedrykningsspil, tegner et godt billede af en trup repræsenteret på vippen til top 1. division/liga-niveau. ”Hvis vi skulle sige ja til ligaen, skulle vi have tilført en målmand mere. Da vi fandt denne, mente vi også, at vi havde truppen til at spille med. Man kan jo ikke sige hvilke spillere, der er gode i forhold til andre klubbers. Vi så på, at spillerne gerne vil investere i det her, og at spillerne var klar til det,” slutter Simon.

Ny målsætning til ligastart

Med et nyt kampprogram og den nye start for spillerne, er der naturligt nok vigtige ændringer i de undervejsliggende milepæle for at indfri klubbens målsætning: overlevelse i ligaen ved at undgå den føromtalte 14.- og sidsteplads. Som Simon forklarer, så ”skal vi undgå den her 14. plads. Om vi ender 13 eller 9 er ikke det vigtigste, målet må være at undgå sidstepladsen. Ender vi i et nedrykningsspil, håber vi på at have det fysiske overskud til at slå de 1. divisionshold, vi kommer til at møde.” Og netop den fysiske del af spillet er en stor faktor for at adskille ligahold fra 1. divisionshold. ”De hold er måske ikke blevet presset så hårdt fysisk, som man bliver i ligaen. Det skal vi tage fordel af,” slutter Simon.

Forskellen på 1. division og liga

Til gengæld var træningsmæssige ændringer i forhold til liganiveau ifølge cheftræneren ikke et nævneværdigt tema for klubben – der skulle ikke foretages de store ændringer frem mod sæsonstart. Simon forklarer hertil: ”Sæsonforløbene kunne komme til at minde lidt om hinanden; bare med omvendte fortegn. Forskellen er, at i 1. division vil det være svært at rykke op. Med de gode hold, der er i 1. division, vil vi skulle komme til at kæmpe hårdt for at ligge med i den her top 4-placering omkring oprykningsspillet. I ligaen vil det også være svært, hvor vi vil komme til at ligge og slås med en 4-5 hold. Det er så i øjeblikket blevet til 3 hold, der kæmper om at overleve (Ringsted, Viborg og Nordsjælland, red.). Så det er bare med omvendte fortegn, at vi her vil tabe flere kampe, end at vi i 1. division vil vinde flere. Sværhedsgraden i at overleve så vi lidt som den samme ift. at spille oprykning fra 1. division. Så der blev ikke lavet noget om i forberedelserne. Det er den store forskel, at vi skal ’vænne’ os mere til at tabe kampe,” som Simon i gåseøjne udtrykker omstillingen til ligaen.

Læs 2. del af vores interview med Simon Sørensen på torsdag og besøg gerne Skive FH for mere information, samt hfoto.dk for flere håndboldbilleder.

ihandball.dk