Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Randers HH og 1. divisions træningskampe

Pokal RHH-VestHimmerland-38-XL

Foto: Hans Carstens/Kassikakk Foto

Randers har ikke haft elite herre håndbold, siden man lukkede herresiden hos Randers HK for efterhånden 20 år siden. Man samlede igen byens hold under Randers HH, og arbejdede på at komme op i rækkerne. Igennem de sidste to sæsoner er vi rykket op fra 3. til 2, og videre fra 2. til 1. division, hvor vi i år skal forsøge at bide os fast. Den ældste spiller på holdet fylder 24 i år, hvilket vidner om et utroligt ungt mandskab. Vi er en gruppe af unge og meget træningsentusiastiske knægte, hvilket må siges at bidrage til målet om at blive i 1. div.

Jeg spiller selv på holdet, og har været med til de to oprykninger. Forud for sæsonstart har vi ligesom alle andre hold, spillet nogle træningskampe. Fokus for os, har udover det spillemæssige, også været det at vænne sig til tempoet og fysikken.

Vi har haft besøg af Vejle og Stord (norsk hold der netop er rykket op i den bedste række). Derudover spillede Stord endnu en kamp imod Viborg, som jo befinder sig i 2. division, eftersom man trak holdet fra ligaen. Vi havde inden dette mini-stævne mødt Skive, og fik her en lille ”opstarts” lektion. Vi tabte med 11 mål, og formåede aldrig at ramme Skives niveau. Et lille wake up call, ift. tempoet og fysikken.

Da vi mødte Vejle, var det tydeligt at de ligesom os havde haft fokus på forsvaret. 7-7 ved pausen vidnede om to mandskaber som begge stod stærkt og disciplineret i forsvaret – begge i 6-0. En sejr på 21-18 til Randersmandskabet er måske ikke så sigende for vores indbyrdes niveau, når sæsonen går i gang. Ikke desto mindre må det siges at være et flot resultat, af et ungt urutineret Randers hold, overfor Vejle som må regnes for at være en af favoritterne til en topplacering.

Viborg tabte kun 25-21 til nordmændene fra Stord (som faktisk har 4 danske spillere på holdkortet, heriblandt profilen Henrik Knudsen). Det ser ud til, at Viborg får et meget stærkt midterforsvar. En oprykning til 1. division i den kommende sæson må være det klare mål hos viborgenserne.

Stord og Vejle spillede 27-24. Vejle har et bredt mandskab, men måtte bukke under for de stærke og meget klogtspillende nordmænd. Henrik Knudsen havde fra playmakerpositionen altid en finger med i spillet, og formåede at sætte sine holdkammerater godt op. Men en fin kamp fra begge mandskaber, hvor det dog ikke virkede som et Vejle hold med timing og flow.

Vi spillede til slut 27-27 imod Stord, og kunne ligeledes hive et godt resultat hjem imod normændende. Angrebsspillet flød noget bedre, men samtidig må man sige, at Stord virkede som et træt hold, med to kampe i benene. Dog mener jeg, at vi havde stor andel i resultatet, og formåede at holde Stord skak.

Det var en smule skuffende præstationer af Vejle, som man havde forventet præstere bedre efter deres selvudnævnte mål om en top 3-placering. De har et bredt mandskab, men mangler stadig flow og timing. Omvendt synes jeg at vi præsterede over hvad man kunne forvente, ift. at titlen som oprykkere. Når det er sagt, så er det stadig træningskampe!

Til Skjern Bank Cup spillede Lemvig, Midtjylland, Skive og GOG

Lemvig og Midtjylland fulgtes i første kamp fint ad til pausen. Herefter var det som om, at Midtjylland skruede en tak op for forsvarsspillet. Et aspekt af spillet, hvor man må sige at de i specielt Kristian Gjessing og Jacob Østergaard har fået to af 1. divisions bedste forsvarsspillere. Begge hold havde fokus på forsvaret i løbet af kampen, som ender 27-22 til Midtjylland.

Lemvig møder GOG i en meget målrig kamp. GOG lukrerede på deres berygtede kontramaskine, vandt kampen 32-30. Lemvig havde bedre fat i angrebsspillet og et fornuftigt forsvar, når GOG ikke løb kontra.

Midtjyllands kamp imod GOG forløb lidt anderledes. I hele kampen havde GOG svært ved at komme igennem Midtjyllands forsvarsmur. Når de endelig gjorde, så stod deres keepere en fremragende kamp. Hele 31-21 til Midtjylland, vidner om et mandskab der må være klar favorit til den direkte oprykningsplads. Imod GOG skulle man tro, at det var Midtjylland der var ligahold i den kommende sæson. En utrolig professionel og struktureret indsats!

Da Midtjylland møder Skive vinder de ligeledes stort – 28-17. Igen lukker de meget få mål ind, hvilket må siges at være deres helt store styrke.

Lemvig taber 25-22 til Skive. I starten af kampen forsøger Lemvig sig med et lidt alternativt offensivt forsvar, hvilket giver pote med hurtigere scoringer. Herefter bølger kamp lidt frem og tilbage, men de får ikke for alvor hul på målscoringen. Men nogle spændende resultater fra Lemvig. Det bliver spændende at følge Arne Damgaards tropper, og se om de kan blande sig i den absolutte top.

At Midtjyllands forsvar står så godt allerede, vidner om nogle utroligt rutinerede og kompetente forstærkninger til forsvaret. Samtidig må man sige, at de fleste hold mangler flow og sikkerhed i angrebsspillet, hvilket må være forventeligt her i opstarten. Ikke desto mindre, er Midtjyllands forsvar skræmmende.

Her er en lille liste over kommende træningskampe:

d. 20/08 spiller:

Lemvig-Thyborøn og Team Vesthimmerland i Lemvig.

d. 22/08 spiller:

HC Midtjylland og TM Tønder i Lalandia, Billund.

HØJ Håndbold og AGH spiller i Stoholm.

d. 24/08 spiller:

Rækker Mølle KFUM og Stoholm Håndbold i Rækker Mølle.

HC Midtjylland og Vejle Håndbold i Lalandia, Billund.

Lemvig-Thyborøn og HØJ i Lemvig.

d. 25/08 spiller:

HØJ Håndbold og HRH Roslev i Stoholm.

Og d. 29/08 spiller Vejle Håndbold og TM Tønder i Vejle.

Kender du resultater, andre kampe, eller holdenes præstationer, er du velkommen til at kommentere nedenfor!