Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Herrerne starter i dag

Herrehåndboldligaen står overfor sin første runde, endelig sker der noget i de danske haller igen, og det danske håndboldpublikum kan se frem til en sæson, som forhåbentlig vil være både tæt og seværdig.

De forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold har indledt sæsonen med nederlag til Århus Håndbold og HC Midtjylland, i henholdsvis Super Cuppen og Nordea Cup, hvorfor de er kommet knap så godt fra land. Om indkøbet af Marcus Mørk, som pt. er skadet, er nok til at lukke hullet efter Kristian Kjelling, skal blive spændende at følge.

Vicemestrene fra KIF Kolding København har oprustet truppen henover sommeren og med indkøbet af Torsten Laen, har de fået en stregspiller, som vil være god for dem i begge ender af banen. På samme måde har de med den nye træner, Henrik Kronborg fået en personlighed på trænerbænken, som ved hvordan han gerne vil have tingene og ikke er bange for at sige tingene som de er – uanset hvad du hedder. Disse indkøb krydret med sidste sæsons nederlag i DM-finalen gør at KIF Kolding København må betegnes som værende favoritter i denne sæson, om end at der er tæt i toppen.

DSC_2078

I aften indledes den første spillerunde med en kamp imellem Ribe-Esbjerg HH og Bjerringbro-Silkeborg. Begge hold har oprustet op til den nye sæson, men det må forventes at Bjerringbro-Silkeborg vinder premierekampen. Med indkøbet af Kristian Kjelling har de fået den profil, som Rasmus Lauge har skullet være for dem de sidste par sæsoner. Kjelling kommer dog med en større rutine og ved derfor, hvad der kræves af ham, hvilket må sige at være en styrkelse af holdet. Dét kombineret med en Mads Christiansen, som erstatter en ofte skadet Simon Kristiansen, gør, at bredden og mulighederne på højre back er forbedret. Er Nikolaj Øris blevet sine skader fri kan der i Bjerringbro-Silkeborg være en direkte duel om en landsholdsplads på højre back positionen?

For Ribe-Esbjerg HH gælder det, at de har måttet sige farvel til deres helt store profil i sidste sæson, venstrefløjen Jeppe Riber. Som erstatning har de hentet Søren Nørgaard fra Lemvig-Thyborøn Håndbold. En fuldgod erstatning i kontrafasen, men afslutningsmæssigt mangler han måske lidt i forhold til Jeppe Riber. Derudover har de i Pelle Schilling en spændende spiller, som i sidste sæson var en af de toneangivende spillere på det U18-hold, som vandt DM. Den helt store forstærkning skal dog ses i tilgangen af Mathias Helt Jepsen på playmakerpositionen. Der kommer til at hvile et stort pres på den efterhånden rutinerede, om end fortsat unge spiller, lidt den samme rolle som han havde i Skanderborg i sidste sæson, men på et noget anderledes og ikke mindst nyt hold for ham. For Ribe-Esbjerg HH er det dog en forstærkning, da han udover at have mange målgivende afleveringer, også selv er en målfarlig herre.

Aftenen, tror vi, vil byde på en underholdende kamp og forhåbentlig bliver det startskuddet til en spændende sæson.

ihandball.dk