Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Sådan ender Herre Håndbold Ligaen

..måske. 😉

Del 1/2

Efter første runde af herrernes håndboldliga vil vi her forsøge at komme med vores bud på stillingen efter grundspillet.

Flere hold har forstærket sig op til den nye sæson, hvilket både skaber tiltro om en bedre sæson end den forrige, men som samtidig også giver udfordringer i forhold til at spille de nye hold sammen. Vi tror på at ligaen vil blive delt op i tre. En gruppe på seks hold, som alle vil gå efter DM-titlen og dernæst et midterfelt bestående af 5-6 hold, som vil kæmpe om de to tilbageværende slutspilspladser. Endelig ser vi tre mandskaber, som værende nedrykningskandidater.

TOP 6:

1.     KIF Kolding København.

Som vi tidligere har beskrevet (læs her), så tror vi på at KIF Kolding København er opsatte på at revanchere sidste års nederlag i DM-finalen og derfor vil være topmotiverede til denne sæson.

2.     Skjern Håndbold.

Bundsolide Skjern Håndbold har fastholdt store dele af stammen fra sidste sæson, væk er dog ikonerne Jesper Jensen og Kristian Gjessing, som er blevet erstattet af Daniel Svensson og Frederik Børm. Harmonien ser ud til at blomstre i Skjern og med deres altid entusiastiske hjemmepublikum, så tror vi at de vil blande sig i den absolutte top.

3.     Bjerringbro-Silkeborg

Du kan ikke nævne Bjerringbro-Silkeborg uden at nævne Kristian Kjelling. Nordmanden er den mest markante forstærkning som midtjyderne har hentet igennem de sidste sæsoner, hvorfor der også hvilker et enormt pres på hans skuldre. Det vil dog uden tvivl kræve lidt tilvænning at spille på hold med en éner som Kjelling, hvorfor at Bjerringbro må forventes at svinge lidt i løbet af sæsonen.

4.     Aalborg Håndbold

DM-vinderne fra sidste år har haft en svær start på sæsonen med nederlag til Århus Håndbold, HC Midtjylland og senest KIF Kolding København. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at Aalborg fortsat er et klassemandskab, hvorfor vi heller ikke vil afskrive dem i slutspillet. Men set over hele sæsonen, så formoder vi at de vil skulle finde hinanden som hold igen, akkurat som Bjerringbro-Silkeborg, pga. fællesnævneren Kristian Kjelling.

5.     Århus Håndbold

Enkelte træningskampe med svingende resultater, men når der er noget på spil, så vågner blandingen af rutinerede spillere og unge talenter op til dåd. Med sejren over Ålborg Håndbold og efterfølgende Team Tvis Holstebro, så tror vi på at det er i år at Århus Håndbold vil være at finde blandt de allerøverste. Godt nok har de mistet målfarlige Simon Birkefeldt på højre back, men til gengæld har de fået Rune Ohm ind som erstatning. En spiller som sidste sæson gjorde det fantastisk i Sønderjyske, og som efterhånden har lagt hans ungdommelige uvaner på hylden.

6.     Team Tvis Holstebro

Klavs Bruun Jørgensens drenge fik en mindre god start på sæsonen med nederlaget til Århus Håndbold i første runde. Væk er Mads Christiansen og ind er kommet Simon Birkefeldt og Morten Nyberg. Umiddelbart to mere risikofyldte højre backs, frem for den mere skolede Mads Christiansen. Krydret med altid skydende Michael Damgaard på venstre back, så bliver der nok at se til i TTH’s bagkæde.

 

Foto: Skjern Håndbold

Foto: Skjern Håndbold

ihandball.dk