Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Rasmus Søby om FyllingBergen

I søndags spillede Mors-Thy Håndbold mod FyllingenBergen i EHF-Cuppen, hvor holdet fra Bette Balkan besejrede det norske mandskab med 26-18. Dermed står Mors-Thy Håndbold fornuftigt i forhold til videre avancement til 3. runde. Vi har talt med Rasmus Søby, som siger følgende om kampen:

“Vi får skabt os et godt udgangspunkt, hvilket for os var det væsentligste. Samtidig med det får vi en del spillere i kamp, således at vi får disponeret med kræfterne i forhold til det tætte program, som vi for øjeblikket er i gang med.”

Det var især højresiden hos FyllingenBergen som gjorde sig bedst bemærkede. Harald Reinkind var i lange perioder en enmandshær på højrebacken, mens hans kollega Eivind Tangen også i glimt viste sit store potentiale. Derudover besidder holdet en træfsikker højrefløj i form af Kristian Bjørnsen, som især har sin force i kontraspillet og hans høje udnyttelsesprocent. FyllingenBergen er kendte for at have gode spillere på netop disse positioner, hvor spillere som Thomas Drange og Jarle Rykkje tidligere har huseret for de gulklædte spillere fra Bergen. Og nå ja, så har Rasmus Søby også spillet for klubben.

“Efter at have spillet mine første år som senior i Bjerringbro, så fik jeg muligheden for at komme til Norge og Fyllingen. Det at skifte fra en rolle som indskifter til at blive en af de bærende spiller med stort ansvar i så ung en alder var med til at udvikle mig utrolig meget. I Fyllingen spillede vi med om medaljer, jeg fik meget spilletid og derudover så fik jeg en træner, som viste mig den tillid, som var utrolig vigtig for mig på lige netop det tidspunkt.”

Klubskiftet blev springet til en karriere som indtil videre har bragt Rasmus forbi både tysk og spansk håndbold, har givet ham landskampe på CV’et og nu en plads som højreback i den danske Herrehåndboldliga for Mors-Thy Håndbold. På søndag står de to hold igen over for hinanden, denne gang i Framohallen, hvor Søby i sin tid i Fyllingen opnåede overskriften “Dansken med patronbeltet” hos de lokale medier – et avisudklip han fortsat har gemt derhjemme. Han glæder sig tydeligt til at komme tilbage til Bergen, hvor tidligere holdkammerater i form af Erik Bjørnsen, Jas Stankiewicz og Andreas Gjeitrem m.fl. med garanti vil komme og hilse på. Konfronteret med spørgsmålet, om han kunne finde på at vende tilbage til norsk håndbold svarer Rasmus:

“Jeg vil ikke afvise det. Min kæreste er ved at færdiguddanne sig til sygeplejerske, hvorfor det kunne være nærliggende at kigge mod Norge, når hun er færdig. Når det er sagt, så går der et par år før det bliver aktuelt. I øjeblikket trives jeg i Mors-Thy, hvor jeg momentvis har vist det niveau, som jeg ved, jeg kan præstere, og fremadrettet håber jeg at kunne vise det endnu mere i vores kampe – meget gerne fra på søndag mod FyllingenBergen”, siger han med et glimt i øjet.

Foto: Bo Lehm

Foto: Bo Lehm – www.mf.dk

ihandball.dk