Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Danske herrespillere i Norge

Med EHF-Cup kampen mellem Mors-Thy og norske FyllingenBergen i tankerne, så har vi valgt at kigge lidt nærmere på de danske herrespillere i den bedste og næstbedste norske række.

Haugaland, som er kendt for at have mange udenlandske spillere på holdet, har igen i år en dansk skare af spillere. I målet har de Martin Christensen, som tidligere har spillet i Viborg og Ikast. På højre fløj har de Frederik Skov fra Silkeborg-Voel og i bagkæden Lasse Rask Hansen, Jacob Wiberg og Ian Seistrup. De tre bagspillere er kommet fra henholdsvis Lemvig-Thyborøn, Nordsjælland Håndbold og Otterup HK. Ian Seistrup er den der er kommet bedst fra start rent scoringsmæssigt og har i de første 5 kampe scoret 26 gange. Haugaland har vundet fire ud af seks kampe.

Et af de hold som har slået Haugaland er Lillestrøm TH. Her spiller Søren Madsbjerg, som tidligere har været en tur forbi Team Tvis Holstebro. Om det er Sørens kendskab til Holstebro, der har bevirket at unge Christian Meklenborg også har fundet vej til klubben skal være usagt. Fakta er i hvert fald at Christian også har en fortid i Team Tvis Holstebro. Christian er kommet bedst fra start rent scoringsmæssigt med 14 mål, mens Søren står noteret for 9 mål indtil videre. LTH har ligeledes spillet 6 kampe og vundet halvdelen.

Øverst i tabellen finder vi Halden Topphåndball. De har vundet fem ud af seks kampe og spillet den sidste uafgjort. I målet har de Rasmus Bech, som i sidste sæson vogtede målet for Team Vesthimmerland, og derudover har været inde omkring det danske U21-landshold. En anden spiller der ligeledes har været forbi Team Vesthimmerland, inden turen gik til Viborg HK, det er playmaker Rasmus Carlsen. Noget overraskende valgte han op til denne sæson at skifte til Halden, dette selvom at han angiveligt skulle have haft tilbud fra flere danske ligaklubber. Han har startet sæsonen fremragende og har i de seks kampe scoret 37 mål, hvoraf 7 har været på straffe. En spiller som Aalborg Håndbold nok gerne ville have beholdt, deres nuværende skadessituation taget i betragtning.

Nikolaj Mehl , Drammen Foto Astrid M. Nordhaug

Nikolaj Mehl , Drammen
Foto Astrid M. Nordhaug

Drammen HK er historisk set en af de mest vindende og profilerede klubber i norsk håndbold. Klubben har dog ikke fået den bedste start på sæsonen i år, hvor de er placeret nederst i ligaen med nederlag i fem ud af seks kampe. René Hamann-Boeriths er ny træner for klubben i denne sæson, hvor det andet danske islæt i klubben består af højrebacken Nikolaj Mehl, som senest spillede for Faaborg HK. Mehl har scoret 26 mål i de første seks kampe og har sandsynligvis billetterne på et ungt Drammen mandskab.

To pladser længere oppe, placeret som nr. 9 i Postenligaen finder vi Nøtterøy Håndball Elite. Klubben har ligeledes deres første point til gode, hvilket Kennie Boysen nok glæder sig til. Bagspilleren er ny mand i klubben, som nok er bedst kendt for forsvarsikonet Johnny Jensen, og er kommet dertil fra SønderjyskE. Kennie Boysen har scoret 28 mål i fem kampe og er den 2. mest scorende spiller på Nøtterøy mandskabet.

Lige over Nøtterøy ligger ØIF Arendal placeret. Holdet har spillet en kamp mindre end de øvrige og står noteret for to sejre og tre nederlag. Arendal har fået tilgang af Rene Bach Madsen, som er kommet til fra Viborg HK. Det virker til at han så småt er begyndt at være med i angrebet igen, hvor han indtil videre står noteret for 15 mål. Det var da også primært angrebsmæssigt at han slog igennem i Team Tvis Holstebro, inden turen gik forbi både spansk og tysk håndbold.

På 6. pladsen i rækken finder vi Runar Sandefjord, med den tidligere Bjerringbro træner Marinko Kurtovic ved roret. Han har fornøjelsen af den tidligere Fredericia spiller Peter Nielsen, som fra sin position som højreback har scoret 20 mål i seks kampe. Runar vandt deres første tre kampe og har efterfølgende tabt til henholdsvis Drammen, Stord og Haslum.

Øverst i tabellen ligger en anden danskerklub i form af Stord HK. Historisk set har klubben ligeledes haft mange danske spillere, hvilket også er tilfældet i år. I målet finder vi Mikael Søgaard, som tidligere har stået på mål i Aarhus Håndbold. På venstre fløj/back huserer Jesper Traberg, som I måske kan huske fra hans tid i Fredericia? En anden spiller som har været forbi Fredericia er højrefløjen Lars Sørensen, mens højrebacken Nikolaj Værnskjold tidligere har spillet i TMS Ringsted. Endelig kommer den tidligere landsholdsspiller Henrik Knudsen, som senest har været en tur forbi Hviderusland og HC Meshkov Brest. Henrik Knudsen har scoret hele 41 mål i de første seks kampe, mens Jesper Traberg står noteret for 21 mål og Nikolaj Værnskjold 4 mål.

Helt øverst ligger Stord dog ikke, de er placeret på en 4. plads, kun overgået af Bodø HK, Elverum og Haslum HK. Førstnævnte har op til denne sæson fået tilgang af Børge Lund, som er vendt hjem til norsk håndbold og har derudover en solid sidste skanse i den danske målmand, Joachim Søholm Christensen. Han har efterhånden spillet et par sæsoner i den norske klub og roses ofte for hans fine præstationer.

Der er, som I kan se, en del danske spillere i den bedste og næstbedste norske række efterhånden. Kender I til andre spillere end de ovenfor nævnte så hører vi gerne fra jer via vores kontaktformular, som I finder nederst på siden.

ihandball.dk