Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Christian Wrang om Randers HH’s succes

Oprykkerne fra Randers HH ligger fortsat i den øverste halvdel af herrernes 1. division. Christian Wrang, som er tilknyttet ihandball.dk, giver os her et indblik i den oplevelse, det har været for det unge hold, samt om nogle af de tanker, der går igennem hovedet på en ung og ambitiøs spiller. God fornøjelse!

RHH-Odder-28-L

Foto: Hans Carstens/Kassikakk Foto

Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Vi har fået en god start! Nok også en start, som få havde forventet. Men vi går ind til alle kampe med en tro på, at vi kan få de 2 point. Man må også sige, at vores to-måls nederlag til Odder, var tæt på point til os. Dog var HC Midtjylland bare for stærke og rutinerede i 2. halveg. Det er noget, vi stadig mangler.

Ud af de første seks kampe havde mange nok set os med maksimalt 2 point på kontoen. Men vi har qua gode træningskampe imod 1. divisions hold samt norske ligahold fået en ide om tempoet og intensiteten i 1. division fra sæsonens start. Det betød, at vi ikke skulle bruge de første kampe på at vænne os til det, men kunne tværtimod give den gas fra starten. Det har udmøntet sig i otte point efter seks kampe – noget vi er stolte af. Bl.a. har de to sidste sejre været med til at hive os op i den bedste halvdel af tabellen. Det er altid rart at have det skitseret på den måde, så man kan følge konkurrenterne. Vi har jo set, at der i år ikke er mange andre end HCM og til dels Sydhavsøerne, som nok kommer til at vinde de fleste af deres kampe – også på en knap så god dag. Alle andre hold har allerede på nuværende tidspunkt slået hinanden på kryds og tværs, og samtlige hold skal spille 100% hver gang for at sejre.

De tre kampe, ude imod Vesthimmerland samt hjemme imod Stoholm og HØJ, var på papiret (ud fra de første seks kampe) tre kampe, som vi troede på kunne give os seks point. De kampe gik vi ind til med en stor tro på tingene samt en høj moral og gejst. Indgangsvinklen havde måske ikke været den samme, hvis vi havde stået med 0 eller 2 point efter de første seks kampe. Derfor tror vi heller ikke, de andre hold ser os som ”oprykkerne” mere.

Desværre måtte vi se os slået i Vesthimmerland, hvor alt manglede. Alle hang med skuffen, og der var vel ret beset ikke rigtig nogen, der spillede en god kamp. Det var et kollektivt kollaps! Det fik vi revancheret hjemme imod Stoholm på trods af en ringe første halveg og en pausestilling bagud med 5. HØJ delte vi med i porten. Det var endnu et bevis på, at ingen point kommer uden fight. Vi førte stort set hele kampen, og var endda foran 19-14. Der burde vi kunne lukke kampen, men formår ikke at trække fra. I stedet henter HØJ os, og kommer faktisk foran i slutningen, hvor vi er en smule heldige med at redde et point.

Jeg har desværre ikke fået så meget spilletid. Det har i starten været som playmaker og sidenhen på højre og venstre back. Det er selvfølgelig frustrerende, når man bruger så meget tid på håndbolden, samtidig med at skole og arbejde skal passes. Så er det ikke sjovt at træne meget, men ikke komme på banen. Det er en del af spillet og nogle gange det lod, man må trække. Imod HØJ får jeg lidt tid i anden halveg, hvor jeg får trukket et straffekast, lavet en enkelt kasse og spillet et par holdkammerater fri. Jeg får dog også smidt en bold væk og brænder et par skud – så det var en lidt blandet oplevelse, specielt også når kampen ender som den gør!

Nu er status, at vi efter 9 kampe indtager en 4. plads. Over al forventning! Det betyder dog ikke, at vi ikke er sultne efter mere. Jeg har selv både spilletid og point til holdet at kæmpe for. Jeg har ikke før været i en situation, hvor jeg efter 9 kampe sammenlagt har fået maks. 60 min. på banen, men det er sundt at prøve og med til at udvikle en. Dog ikke lige så meget som spilletid, hvilket jeg altid ser, som den bedste måde at udvikle sig på. Det er absolut heller ikke, fordi jeg ikke vil, at jeg ikke spiller – det er derimod på grund af gode holdkammerater – enkelte spillere, som trækker et stort læs. Så må vi se, om vi kan holde hos til i toppen indtil vinterpausen.

Imod SUS Nyborg får kampen samme udgang som i HØJ, bare med omvendt fortegn. Det var igennem kampen SUS, som havde været foran, og os der efter 45 min. spil fører kampen. I slutfasen burde vi dog have lukket kampen. Vi har flere gange muligheden for at komme foran med 3, men bliver i stedet hentet pga. et par udvisninger. De to point, som vi føler vi ”taber” imod HØJ og Nyborg, er bestemt point, som havde lunet og som havde givet os en rigtig god tro på, at det måske ikke er helt tilfældigt, at vi pt. ligger til i den gode ende af tabellen! Omvendt kan en sejr på hjemmebane søndag imod Nyborg sende os i top 3.