Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

“AJAX-kampen”

Det vil den nok blive kaldt, når vi fremover skal snakke om den. Den glemmer man ikke lige foreløbig! Den vil blive husket for to røde kort og et sindssygt drama. Men inden da, gik selve håndboldspillet fint. Vi formår desværre ikke at omsætte en masse chancer til mål, hvilket resulterer i at AJAX’ målmand Jakob Krupsdahl på et tidspunkt midt i anden halvleg står på 52%. Og nej, jeg har ikke tastet forkert – 52%!. Han stod godt, men vi må også indrømme at vi skal sætte nogle flere bolde ind.

Vi får spillet udemærket angrebsspil, men de fleste af vores chancer får vi i første og anden bølge kontraen. Vi får en lidt sløv start, hvor AJAX hurtigt kommer foran 3-1. Dernæst får vi hul på bylden og kommer foran med et par stykker, men går igen i stå og må gå til halvleg bagud med én, 12-11. Så langt, så godt – og ingen dramatik endnu. Vi går til pause i en lige kamp, hvor vi har fint styr på forsvaret, men desværre ikke formår at score nok mål.

Da vi kommer ud til anden halvleg, går målscoringen fuldstændig i stå, og vi kommer desværre hurtigt bagud med 4-5 stykker. Det forspring holder i ca. ti min, og så sker der noget. Vi kæmper os tilbage, og haler stille og roligt ind på AJAX, da vores træner Ole får en 2 min. udvisning – angiveligt for brok. Det var en kendelse som ingen på vores bænk havde set komme. For det første fordi, ingen af os havde hørt ham sige noget hverken krænkende, usportsligt eller dumt. Og for det andet fordi han ikke var mere pågående og indlevende end han plejer at være. Vi var alle af den opfattelse, at det var utroligt hårdt dømt.

Vi spiller videre, og får en udmærket periode ud af undertallet. Dernæst stopper dommerbordet pludselig tiden, og går hen imod bænken. Vi sidder alle og kigger lidt forvirret til, for hvorfor bliver tiden pludselig stoppet? Da dommeren trækker det røde kort op af lommen og præsenterer det for Ole, reagerer folk næsten ikke, men måber bare. Jeg må indrømme at jeg aldrig har prøvet, set eller hørt om noget lignende. Selv de AJAX tilhængere som sad bag bænken, gav deres mening til kende, og den var trods kulør den samme som vores.

To min. undertal – de bliver igen forvaltet udmærket. Så står vores assistenttræner Allan Kjær i spidsen, og er tvunget til at have en så rolig attitude, at han nærmest ikke bevæger sig. Alligevel ser dommerne/observatøren et rødt kort. For hvad, er der faktisk ikke nogle af os, der er helt sikre på. Jeg har forstået, at han skulle have appelleret for skridt, ved at lave ”skridt”-bevægelsen med hænderne. At et spontant opråb skal udløse et rødt kort, er fuldstændig uhørt. Ikke desto mindre, var det det, der skete. Vi vidste næsten ikke om vi skulle brokke os, selvom man selvfølgelig har lyst til at råbe sine aggressioner ud. Man begyndte næsten at lede efter skjulte kameraer!

De sidste ti min, byder altså på 6 min. undertal, hvor vi på trods af det, får kæmpet os tilbage, så vi har mulighed for at udligne, men desværre ikke formår dette. Så det vi havde håbet på kunne blive til to point og en sjov bustur hjemad, blev til et knebent ét-måls nederlag, to røde kort, og en lang bustur hjem! Efterspillet på de røde kort, kender vi ikke endnu. Hvem der får karantæne, hvor lang den bliver, og om der evt. kommer en disciplinærsag ud af det, må vi vente at se.

Jeg selv spillede desværre ikke meget, og fik kun en håndfuld angreb i anden halvleg. Men man kan vidst roligt sige, at man ikke behøvede at være på banen, for at mærke spændingen og dramatikken.

Foto: ihandball.dk

Foto: ihandball.dk