Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Agenter i Danmark

Flere og flere spillere benytter i dag agenter, men skal du overhovedet have en agent? Og i så fald, hvem er der så at vælge imellem og hvordan foregår det?

Indtil fornylig havde Dansk Håndbold Forbund(DHF) indført regler for agentvirksomhed på det danske marked. Hvis man ønskede at agere som agent, så skulle man have gennemført en eksamen, hvorefter man var berettiget til at handle med spillere i Danmark. Intentionerne var at agentlicensordningen skulle sprede sig til resten af Europa, hvilket desværre ikke lykkedes. Dette blandt andet fordi at de danske klubber, der som udgangspunkt bakkede op omkring ordningen, vejede behovet for at sikre sig en ny udenlandsk spiller højere end den indgåede aftale(jf. DHF).

Foto: ihandball.dk

Foto: ihandball.dk

Som spiller kan man vælge at repræsentere sig selv, eller lade sine forældre gøre det. Det kan f.eks. være i en situation, hvor man går fra at være ungdomsspiller til at være seniorspiller, og den klub man allerede spiller i, ønsker at skrive en kontrakt med en. Ønsker man ikke selv at varetage forhandlingen, så kan man vælge at gøre brug af en agent eller kontakte Håndbold Spiller Foreningen, som kan guide dig eller dine forældre undervejs i forløbet.

En anden situation kan være den hvor man skal finde en ny klub. Her kan man forsøge at kontakte nuværende eller tidligere holdkammerater, for at høre om de kender en klub der mangler en spiller, eller måske har mulighed for at sprede budskabet. I et sådan tilfælde kommer agenten dog også til sin ret, da han eller hun oftest har et stort netværk, og ved hvilke klubber der kunne være interesserede i den pågældende spiller.

I Danmark er der følgende muligheder, når det kommer til agenter:

UB Consult – Uwe Battefeld står bag virksomheden, som har formidlet spillere siden 1995 (jf. hjemmeside). Har et stort netværk, hvor især den tyske del er stærk, hvilket også fremgår af de aftaler, som der er indgået for spillerne.

people in sport –  én af de første muligheder for at få tilknyttet en agent. Stiftet af Mads Winther og har sidenhen fået tilknyttet mange flere agenter på både herre- og damesiden.

Best Way Management – i sin tid stiftet af Jens Steffensen og Peter Bertelsen, som et alternativ til de unge spillere. Førstnævnte er ikke længere en del af virksomheden, hvorfor at det nu er Peter der varetager kontakten til spillerne.

CHJ Management – Christian Henriksen, Lars Christiansen og Søren Jensen står bag den nyeste spiller på markedet. Primært et tilbud for tidligere, nuværende eller potentielle landsholdsspillere, såsom Kasper Hvidt, Kasper Søndergaard og Nikolaj Koch Hansen.

Timeout Management – de tidligere landsholdsspillere Claus Flensborg og Søren Stryger står bag Timeout, som i starten beskæftigede sig mest med landsholdsspillere, men som efterhånden har neddroslet deres aktiviteter, men de har dog fortsat Mikkel Hansen tilknyttet.

IMF Handball – tidligere landsholdsspiller Ian Marko Fog står bag IMF Handball. Et forholdsvis nyt firma, som varetages ved siden af Ian’s job som træner i Nordsjælland Håndbold. Har dog tilknyttet målmaskinen Morten Olsen og bundsolide Morten Slundt.

Pro Athletes – er navnet på Simon Friis’ agent og management virksomhed. Simon  Friis er tilknyttet Håndbold Spiller Foreningen, som deres mulighed for at få en agent tilknyttet. Mikkel Sjøberg og Claus Kjeldgaard har blandt andet fået rådgivning herfra.

Der er derfor muligheder nok, når det kommer til at vælge en agent. Det afgørende spørgsmål må derfor være, om behovet for en agent er tilstede? Flere spillere er også begyndt at spørge deres trænere til råds – trænerne er endda begyndt at råde spillerne på eget initiativ, hvilket selvfølgelig også er en mulighed. Uanset hvad man vælger, så er det dog vigtigt at være bekendt med mulighederne, hvilket vi håber at ovenstående har bidraget med.

Kender du til yderligere agenter, så benyt endelig muligheden for at kommentere nedenfor, så tilføjer vi dem løbende.

ihandball.dk