Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Vigtige kampe i 1. division

Christian Wrang kigger tilbage på Randers HH’s sidste kamp i 2013, samt holdenes præstationer i 1. division indtil nu.

Den sidste kamp i 2013, stod på Odder på udebane. De har et stærkt hold, som selvom de ofte svinger i deres præstationer, har evnen til at komme tilbage. Vi havde vores sæsons måske bedste første halveg. 11 – 20 kunne vi gå ud i omklædningsrummet med. Og på trods af, vi havde snakket om, at vi ikke skulle være bange for at spille fremad, så blev anden halveg noget forkrampet. Vi skal bruger ca. 15 min, på at lave to mål! Det bringer Odder tilbage i kampen. De æder stille og roligt ind på forspringet. Vi render rundt, og er bange for at vinde – sådan ser det i hvert fald ud. Det bringer kampen tilbage til udgangspunktet, helt lige! Jeg får selv fire angreb da vi er foran med tre. Jeg får lavet en enkelt på de fire angreb, og så var det ud på bænken og sidde igen. Til slut har Odder bolden og chancen for at score det afgørende mål, da vi står helt lige. Det formår de ikke, og kampen ender 28 – 28. Vi spiller som nat og dag i første og anden halveg, og kan slet ikke få spillet til at fungere efter pausen.

Nu står vi så efter en vinterpause, og kan se at vi i tabellen ligger nr. syv med 15 point. Umiddelbart er det jo en god placering, og også mere end hvad vi havde regnet med. Ser man på de enkelte kampe, så smider vi dog nogle point, som vi slet ikke skal smide – specielt ikke når man ser kampenes forløb. Vi har fem point op til opspilspladserne, og omvendt så har vi kun to point ned til nedspilspladserne. Så selvom en syvende plads lyder godt, så er der stadig en halv sæson tilbage, hvor vi ikke har råd til at sætte særligt mange point til.

Foto: ihandball.dk

Foto: ihandball.dk

Vi er dog langt fra det eneste hold der har sat point til, som man ikke havde regnet med. Det er en meget jævnbyrdig og tæt 1. division, som byder på mange mærkværdige resultater. Ift. tidligere bud på den endelige stilling i 1. division, så ser det stadig ud som om at HC Midtjylland stikker af. Det på trods af bl.a. et noget underligt og uventet nederlag til Vesthimmerland.

Samtidig er Lemvig, Team Sydhavsøerne og Odder kommet godt i gang, og ligger i den ende, som man kunne forvente. AJAX derimod har slet ikke levet op til sidste års placering (endnu). De burde have en rutine der ville give dem flere point, end det de har fået skrabet sammen – på trods af flere mistede spillere til denne sæson. Lige nu skal Vejle og vi holde os godt til, for at undgå at der opstår et stort spring op til Tønder og de andre tophold. Det ser ud til at HØJ, Stoholm og Svendborg kan komme til at isolere sig på de tre nedrykningspladser. AJAX, Vesthimmerland, SUS, Otterup, Vejle og os er det store felt, som her i januar og februar skal ligge og kæmpe om, at undgå nedspilspladserne. De første tre kampe i denne del af sæsonen, har da også været hårde ved AJAX, Vesthimmerland og SUS, som alle tre måtte lide et nederlag. Efter januar begynder billedet af den endelige stilling at tegne sig, hvorfor det er en ekstrem vigtig måned for holdene.

Vi ser frem til at tage kampen op med de andre hold og håber selvfølgelig at vores udbytte i de kommende kampe gør at vi kommer til at være med i den sjove ende af tabellen.