Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Danskere i Sverige

Vi har tidligere kigget på de danske spillere i Norge, hvorfor det er naturligt at gøre det samme med vores naboland, Sverige. Nedenfor har vi taget “pulsen” på den svenske liga.

I den aktuelle stilling finder vi IFK Kristianstad helt i toppen, hvor holdet har 37 point for 22 kampe. Blandt spillerne finder vi blandt andre Olafur Gudmundsson og Fredric Pettersson, som tidligere har spillet for henholdsvis Nordsjælland Håndbold(udlejet fra AG København) og Århus Håndbold. Det danske islæt på de orangeklædte spillere fra Kristianstad finder vi den tidligere Skjernspiller, Lars Møller Madsen. Den 2.05 meter høje venstreback, med en kampvægt på ikke mindre end 112 kg, har i de seneste to sæsoner været en toneangivende spiller – ikke mindst på grund af hans skudkraft. For indeværende sæson har han scoret 62 mål i 20 kampe, hvilket placerer ham på en 56.plads på topscorerlisten.

Photo by http://www.viktorljungstrom.se all rights reserved

Photo by http://www.viktorljungstrom.se all rights reserved

Ni point efter, på en 7.plads, finder vi HK Malmö. Holdet trænes af den tidligere FCK-træner og svenske landsholdsprofil, Magnus Andersson, og blandt spillerne finder vi også en anden tidligere FCK-mand, den venstrehåndede Fredrik Lindahl, som i sin tid i Danmark huserede på både højre back og fløj. Den mest iøjnefaldende spiller er dog holdets venstre back, Nikolaj Koch-Hansen. Den talentfulde danske spiller, som tidligere har været inde at snuse til A-landsholdet, og som har en fortid i Nordsjælland Håndbold og FCK Håndbold, bliver ikke blot bemærket for sit håndboldspil. Han har nemlig også anlagt sig et fuldskæg, som ikke er til at overse. Om det er skægvæksten der er skyld i hans gode form skal vi lade være usagt, faktum er at Nikolaj Koch-Hansen har scoret 109 mål i 23 kampe, hvilket dermed placerer ham på en 13.plads på topscorerlisten.

På 8.pladsen, kun tre point efter HK Malmö, finder vi Hammarby IF. Her huserer den danske højrefløj Kasper Ottesen, som blandt andet har en fortid i Bjerringbro-Silkeborg og AG København. Højrefløjen med det lange hår(red: – netop blevet klippet) og Heins Kart Pedersen(tidl. højre back i bl.a. Bjerringbro) som sit idol, har i indeværende sæson scoret 53 mål i  21 kampe, hvilket placerer ham på en 70.plads på topscorerlisten.

Med lige så mange kampe spillede som Hammarby IF og med 7 point op, så finder vi Ystad IF på 10.pladsen. “Danskerholdet” fra Ystad IF har ikke mindre end tre danske spillere i truppen, samt den tidligere KIF-spiller, Fredrik Ohlander, i målet. På stregen finder vi Martin Bager, som har en fortid i Nordsjælland Håndbold og AG København. Han får indspil fra(antager vi) Mikkel Sjøberg og Mikkel Ibsen, på henholdsvis højre back og venste back/playmaker, hvilket har endt ud i 82 mål i 23 kampe, som placerer Martin Bager på en 35.plads. Mikkel Sjøberg spillede i forrige sæson fremragende for TMS Ringsted, hvilket bevirkede at han lavede ikke færre end 132 mål og endte som den fjerde mest scorende spiller i den danske liga. Han har ikke fået helt den samme betydning for Ystad IF, hvor han indtil videre kun står noteret for 41 mål i 13 kampe, som placerer ham på en 93.plads. Mikkel Ibsen har indtil videre scoret 101 mål i 21 kampe, hvilket bringer ham en del højere op, helt præcist på en 17.plads. Det er også værd at bemærke at en anden af Ystad IF’s målscorere står noteret for 80 mål for 16 kampe. Det er ikke så meget antallet af mål som er bemærkelsesværdigt, men mere at der er tale om en kun 17-årig venstre back, ved navn Lukas Nilsson. Mon ikke at det er en spiller vi kommer til at høre mere til.

Endelig finder vi H 43 Lund på en 12.plads. Holdet har Elitseriens ubestridte topscorer i form af Zoran Roganovic. Højre backen har indtil videre scoret 182 mål i 24 kampe, hvilket giver ham et forspring på 32 mål ned til nummer to på listen. Derudover finder vi også den tidligere Århus Håndbold spiller, Mikk Pinnonen, på holdet fra Lund. På stregen huserer danske Kristian Olesen. Stregspilleren med en fortid i Ajax København og Lemvig-Thyborøn Håndbold har indtil videre nettet 43 gange i 24 kampe, hvilket placerer ham på en 88.plads på topscorerlisten.

For flere billeder fra den svenske liga, så besøg Viktor Ljungström’s hjemmeside her.

ihandball.dk