Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Camilla Dalby tilknyttet ihandball.dk

Siden introduktion af Rasmus Boysen som blogger på ihandball.dk, så har vi forsøgt at se om vi kunne finde andre interessante håndboldspillere, som vil kunne bidrage til siden. I den forbindelse er vi glade for at kunne præsentere Camilla Dalby som ny blogger på ihandball.dk.

Camilla Dalby er 26 år og har en fortid i Spentrup IF, Randers Freja og Randers HK. I dag spiller hun højre back for Buducnost i Montenegro.

”Jeg kommer fra en rigtig håndboldfamilie, hvor min far var håndboldformand for Spentrup IF og min mor var både håndboldtræner og spiller. De første mange år i Spentrup spillede jeg sammen med mine klassekammerater, hvor vi enten spillede i B- eller A-rækken og efterhånden som årene gik og jeg flyttede ind til byen, for at spille håndbold på et højere niveau. Jeg kom ind i Randers Freja og efter det første år skulle man til optagelse i Randers HK. Her kom jeg også igennem nåleøjet, og her spillede jeg alle mine ungdomsår. Senere blev jeg rykket op på ligaholdet i Randers HK, hvor jeg nåede at spille 7 sæsoner inden jeg i sommers flyttede til Montenegro til Buducnost på en 2-årig aftale”.

Omkring hendes nuværende klub i Montenegro, fortæller Camilla følgende:

”Jeg begyndte at drømme om et udlandseventyr efter min meniskskade i julen 2011. Det gik op for mig, at håndbolden ikke ville vare evigt og samtidig ville jeg også gerne udfordre mig selv. Prøve at komme væk fra de vante rammer i og omkring Randers, udfordre min indre tryghedsnarkoman, samt udleve drømmen om at vinde den største titel af alle – Champions League.

Nu er den første sæson overstået og min store drøm blev næsten opfyldt. Vi var lige ved og næsten, men endte med at tabe Champions League finalen til Gyør. Derudover har mit første år i Montenegro budt på rigtig mange oplevelser – en anden kultur, et nyt sprog, nye medspillere/veninder, en ny træner, et nyt land og en anden spillestil. Jeg kan mærke, at jeg er en stærkere person på alle områder efter mit første år. Der skal mere til at slå mig ud af kurs nu, end der skulle for et år siden.”

Samarbejdet med ihandball.dk åbner op for at flere kan få en indsigt i Camillas hverdag, samt hendes

Jeg håber, at jeg via mine indlæg kan give interesserede spillere, trænere og fans m.fl. et indblik i livet som udlandsprofessionel, samt give lidt indsigt og råd ift. min hverdag til andre håndboldspillere, som måske går med drømmen om et udlandseventyr.

Har du et spørgsmål til Camilla Dalby, så send det til info@ihandball.dk eller benyt vores kontaktformular, som du finder øverst på siden.

Camilla Dalby

Foto: EHF

ihandball.dk