Vi bringer dig tættere på de danske håndboldspillere

Skandinaviens 20 største talenter

Bloggen har holdt sommerferie, men nu er undertegnede igen klar med håndboldholdninger til en ny og spændende sæson. Første blog er en top 20 over de største talenter i Skandinavien med udgangspunkt i aldersgrupperne fra 1995-1992.

Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt, 02.09.1992, 190 cm, 95 kg, svensk

Jim Gottfridsson fik sin håndboldopvækst i den svenske talentfabrik Ystad. En moderne playmaker med godt blik for spillet, et hårdt stående skud ligesom han er gennembrudsfarlig. Blev MVP og topscorer ved U19-VM, hvor Sverige vandt bronze. Scorede 159 gange for Ystad IF i sæsonen 2012/13, hvilket fik Ljubomir Vranjes og Flensborg-Handewitt overbevist om at hente ham til Nordtyskland. Udsigten til den hårde opstart i Tyskland, fik ham til at melde fra til U21 VM, som Sverige vandt. Vandt sidste sæson overraskende Champions League-trofæet, og fik en større og større rolle som sæson skred frem. Lavede 122 mål i 53 kampe. Allerede en del af Sveriges A-landsholdstrup med 16 A-landskampe på CV’et.

Foto: SG Flensburg-Handewitt

Foto: SG Flensburg-Handewitt

Lasse Andersson, KIF Kolding-København, 11.03.1994, 195 cm, 96 kg, dansk

Fremtidens mand på det danske A-landshold. Havde en fantomdebutsæson for Kolding-København, hvor han blev hædret som Rookie of the year i Champions League, årets talent i Danmark samt blev kåret til mest talentfulde venstreback i verden af håndboldsitet Handball-world.com. Han har et skud og et håndled, der leder tankerne hen på en anden dansker, der altid har stået som et lysende talent, Mikkel Hansen.

Sander Sagosen, Aalborg Håndbold, 14.09.1995, 192 cm, 93 kg, norsk

Man blev for alvor opmærksom på den 18-årige playmaker, da den daværende norske landstræner, Robert Hedin, i forbindelse med Sagosens A-landsholdsdebut udtalte, at den unge normand havde potentialet til at blive verdens bedste. Hedin valgte ligeledes at tage Sagosen med til EM-slutrunden i Danmark. Sagosen har i en alder af 18 år allerede spillet 16 A-landskampe. Vandt det norske mesterskab med Haslum HK i sidste sæson, hvilket angiveligt fik storklubber som FC Barcelona og Nantes til at kontakte nordmanden, som i stedet valgte at skrive en 3-årig kontrakt med Aalborg.

Harald Reinkind, Rhein-Neckar Löwen, 17.08.1992, 197 cm, 100 kg, norsk

Skiftede inden denne sæson norske Fyllingen-Bergen ud med en fuldtidsprofessionel tilværelse hos de tyske vicemestre, Rhein-Neckar Löwen. Fik allerede som 17-årig lov at prøve kræfter mod de allerbedste, hvor han var fast mand på Fyllingens Champions League-mandskab, der var i gruppe med storholdene Ciudad Real, AG København og HSV. Den norske højreback scorede 104 mål i den bedste norske række i sidste sæson, og var med ved EM i Danmark for det norske A-landshold. Har på trods af sin unge alder allerede spillet 32 A-landskampe.

Philip Stenmalm, Naturhouse La Rioja, 03.03.1992, 200 cm, 96 kg, svensk

Den store venstreback startede sin håndboldkarriere i svenske Växjö HF. I 2011 skiftede han Växjö ud med traditionsklubben HK Drott Halmstad, som han noget overraskende blev svensk mester med i sæsonen 2012/13. Året efter spillede han Champions League med Drott, inden han i denne sæson er skiftet til det storsatsende spanske mandskab, Naturhouse La Rioja. Stenmalm er en tovejsspiller, som både dækker godt op, men ligeledes er bevægelig og med et godt skud. Med U21-landsholdet vandt han U21-VM i Bosnien 2013, hvor han blev kåret som turneringens MVP. Han fik A-landsholdsdebut d. 10. januar mod Tjekkiet, og har 8 A-landskampe på CV’et med 15 mål til følge.

Niklas Kirkeløkke, GOG, 26.03.1994, 195 cm, 98 kg, dansk

Et godt eksempel på GOG’s talentfabrik. Højrebacken indgår glimrende i GOG’s hurtige spil, og har den fordel, at han også dækker glimrende op. Blev kåret til bedste højreback ved U18-EM og U19-VM, hvor Danmark vandt guld. En fremtidens mand på den danske landshold, der har alle forudsætninger til at blive en verdensklassespiller.

Peter Johannesson, IK Sävehof, 12.05.1995, 195 cm, 95 kg, svensk

Næste skud på stammen over store svenske verdensklassemålmænd. På allstarholdet ved U21-VM, hvor Sverige vandt guld, og U20-EM. Førstemålmand i traditionsrige Sävehof, hvor han har vundet det svenske mesterskab 3 gange og den europæiske Challenge Cup-turnering i sidste sæson.

Jesper Konradsson, Alingsås HK, 04.06.1994, 184 cm, 84 kg, svensk

Playmaker og styrmand på det svenske ungdomslandshold, der slog den talentfulde danske årgang 94-95 i semifinalen ved U20-EM i år, og fik en sølvmedalje med hjem. Han havde en stor sæson i den svenske Elitserie i sidste sæson, hvor han med 153 scoringer og 123 assists om nogen var medvirkende til, at Alingsås overraskende vandt det svenske mesterskab. Skudfarlig med en godt overblik.

Torbjørn Bergerud, Drammen HK, 16.07.1994, norsk

Udråbt af mange som det største norske målmandstalent siden Steinar Ege. Fik sin A-landsholdsdebut som 18-årig under Scandinavien Open mod Rumænien. Spiller under den danske træner, René Hamann-Boeriths i norske Drammen HK, men flere store klubber i ind- og udland har været ude efter målmandstalentet.

Simon Hald, Aalborg Håndbold, 24.09.1994, 203 cm, 109 kg, dansk

Stregspiller, Simon Hald, har alle forudsætninger til at blive en fremtidig mand på det danske A-landshold. Han er et fysisk pragteksemplar, og dækker på trods af sin unge alder allerede glimrende op. Blev kåret som bedste forsvarsspiller ved sommerens U20-EM, og som MVP ved U19-VM, hvor Danmark som tidligere nævnt blev verdensmester. Får i den kommende sæson, efter afgangen af Jacob Bagersted, en langt større rolle i Aalborg.

Sebastian Frandsen, Ribe-Esbjerg HH, 27.05.1994, 203 cm, 101 kg, dansk

Den nye Landin? Sebastian Frandsen er et af de allerstørste målmandstalenter i verden, hvilket blandt andet har resulteret i tilbud fra et hav af de bedste klubber i verden. Deriblandt FC Barcelona, som blev afvist til fordel for Ribe-Esbjerg. Blev efter U19-guldet med Danmark kåret som turneringens bedste målmand med en redningsprocent på imponerende 41%. Har haft en skadeshistorik, der har haft negativ indvirkning på hans udvikling. Frandsen bliver det klare førstevalg i Ribe-Esbjerg, og vil, hvis han kan undgå skader, få kostbar erfaring i denne sæson.

Eivind Tangen, Fyllingen-Bergen 04.05.1993, 193 cm, 89 kg, norsk

Højreback, Eivind Tangen, opnåede på det nærmeste kultstatus, efter denne Youtube-video begyndte at florere på nettet i 2009: https://www.youtube.com/watch?v=ptaZ56pGWbU. Hans næsten legendariske straffekast fik folk til at tale om det store talent, og der sidder også en ganske god venstre arm på nordmanden. Har længe stået i skyggen af Harald Reinkind i Fyllingen, men der venter ham en større rolle efter Reinkinds skifte til Rhein-Neckar Löwen. Tangen har spillet 29 A-landskampe.

Andreas Berg, Önnereds HK, 191 cm, 87 kg, svensk

Den selvsikre og elegante venstrefløj, Andreas Berg, var med på det svenske U21-landshold, der vandt VM i Bosnien sidste sommer. Berg var en af Sveriges mest scorende spillere, og kom på allstarholdet. Til dagligt spiller Berg i svenske Önnered, men flere større klubber fra både ind- og udland, har været ude efter den hurtige fløjspiller. Han er allerede en del af A-landsholdstruppen i Sverige

Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt, 10.12.1993, 184 cm, 84 kg, svensk

Et andet ungt talent, der har opnået heltestatus, er svenske Hampus Wanne, der med sit indhop og sin coolness i Champions League-semifinalen mod FC Barcelona, var med til et af århundredenes største comebacks, og til sidst afgjorde semifinalen med dette kølige straffekastmål, som blev nomineret til årets mål: https://www.youtube.com/watch?v=wy2Th556Txo. Dette fik Flensborg til at forlænge med Wanne til 2016. Wanne startede sin karriere i HK Aranäs, hvorefter turen gik til Önnered, inden han endte hos nordtyskerne. Wanne var med på U18-landsholdet, der vandt EM.

Andreas Væver, Skanderborg Håndbold, 23.03.1992, dansk

Skanderborg Håndbolds talentfulde venstrefløj var en årrække været med på de danske ungdomslandshold, og har vundet diverse danske mesterskaber med Skanderborg som ungdomsspiller. Væver er lynhurtig, træfsikker, teknisk dygtig og kan gå ind i banen og dække fremme. En moderne og komplet fløjspiller, der meget vel kan blive fremtidens venstrefløj på landsholdet. Havde underskrevet en kontrakt med vicemestrene fra Aalborg, men ombestemte sig, da Håvard Tvedten forlængede sin kontrakt.

Anton Lindskog, IFK Kristianstad, 07.12.1993, 198 cm, 102 kg, svensk

Stor og stærk stregspiller, der særligt i forsvaret har sine helt store forcer. Var en fast bestanddel af det svenske ungdomslandshold, med hvem han vandt U21-VM i Bosnien sidste sommer. Lindskog er udråbt som en af fremtidens A-landsholdsspillere, og var med Staffan Olsson (svensk landstræner) i Balkan i sommers, på baggrund af at han var en af største talenter i Sverige.

Niklas Kraft, IK Sävehof, 22.03.1994, 192 cm, 87 kg, svensk

Niklas Kraft et andet ungt talent, der er kommet ud af den svenske målmandsskole. Kraft blev bedste målmand ved U18-EM i 2012 med en redningsprocent på 40, og holdte et fint snit i den svenske Elitserie med 38% i sidste sæson.

Håvard Åsheim, Haslum HK, 10.01.1994, 192 cm, 96 kg, norsk

Stærk norsk målmandstalent, der til den kommende sæson er blevet hentet af de norske mestre, Haslum HK, fra Follo HK, hvor han stod med en redningsprocent på 40% i sidste sæson. Har deltaget ved de seneste 3 ungdomsslutrunder.

Christian Albertsen, Skanderborg Håndbold, 15.04.1994, dansk

Christian Albertsen brugte 2½ år af sin ungdomshåndboldtid på håndbold-akademiet i FC Barcelona. Siden da har han været fast bestanddel af diverse ungdomslandshold, ligesom han har spillet i Team Tvis Holstebro. Albertsen er en stor spiller med et hårdt og præcist skud, ligesom han i forsvaret er hård og kontant. En skulderskade satte Albertsens udvikling tilbage i store dele af sidste sæson, men med skiftet til talentfabrikken Skanderborg Håndbold, venter der formegentlig Albertsen en stor sæson.

Tobias Ellebæk, Mors/Thy Håndbold, 15.05.1992, 194 cm, 91 kg, dansk

Tobias Ellebæk er en spændende og atypisk venstre back. Han er godt skydende, men hans helt store force er det hurtige antrit og hans eksplosivitet, der gør ham til en af de allerbedste gennembrudsspillere herhjemme. Var med til at vinde guld med U19-landsholdet ved VM i Argentina, ligesom han havde stor ære for Mors/Thy’s sensationelle semifinaleplads forrige sæson.

Boblere:

Jonas Langerhuus, Henrik Olsson, Stian Brevik, Josef Pujol, Magnus Landin, Theis Baagøe. Gennemgående for de fleste af boblerne er det, at de har en negativ skadeshistorik, men at potentialet er enormt.

Rasmus Boysen