Camilla Dalby er her klar med sit første indlæg, hvor hun fortæller lidt om hendes nuværende by, Podgorica. Husk at du kan stille hende spørgsmål omkring hendes ophold i udlandet, gør det ved enten at kommentere hendes indlæg, eller ved at benytte vores kontaktformular. God fornøjelse med læsningen.

Nu sidder jeg igen i min lejlighed i Montenegro, hvor jeg har fået tændt tv’et med alle mine danske tv kanaler. Jeg har lige været igennem en 10 dages træningslejr i Serbien. Mit første rigtige indlæg til ihandball.dk kommer til at handle mest omkring den by som jeg er bosat i.

Da jeg første gang skulle møde ZRK Buducnost med Randers HK(foråret 2013), var jeg af den opfattelse, at Buducnost var navnet på byen. I den hjemlige liga i Danmark har alle klubberne navn efter byen.

Jeg blev klogere og fandt ud af, at byen hedder Podgorica og klubbens navn betyder ”fremtiden” på montenegrinsk/serbisk.

Jeg har sidenhen mødt rigtig mange mennesker, som ligeledes har haft samme tanke som mig. Dernæst bliver det næste problem hos mange ofte hvordan de skal udtale byens navn samt hvor på verdenskortet byen er placeret.

Montenegro er et lille land på 620.000 indbyggere. Det har grænse til Kroatien,  Bosnien, Serbien, Albanien og Kosovo. Montenegros kystlinje ligger i forlængelse af Kroatiens og landet er placeret syd for Bosnien, vest for Serbien og nord for Albanien. Naturen hernede er sindssyg smuk og kan ikke sammenlignes med Danmark. Her er bjerge overalt og udsigten er fascinerende.

Podgorica er en by på cirka 136.400 indbyggere, det ligger ved floden Moraca(samme navn som min hjemmebane, da hallen ligger ved floden). Podgorica er placeret mere eller mindre i midten af Montenegro. Da landet ikke er stort, kan man være ude ved kysten på en times kørsel fra Podgorica. Hernede findes der ikke motorvej, som vi kender det i Danmark. Dette skyldes alle de smukke bjerge.

Podgorica er Montenegros ”regeringsby”, da parlament, regering, domstol, ministerier og ambassader alle er placeret i Podgorica. Podgorica er også uddannelsesbyen og landets økonomiske centrum. Mange betragter derfor Podgorica som hovedstaden.

Landet rigtige hovedstad hedder Cetinje, da præsidentens residens, nationalbiblioteket, – musesum, – arkiv og teater ligger placeret i Cetinje.

Ude ved kysten ligger der en masse flotte byer – specielt Budva, Kotor og Tivat er et besøg værd. Budva er Montenegros turiststed, her er masser af store flotte hoteller og en stor lækker strandpromenade lige ud til Adriaterhavet. Jeg har brugt rigtig mange af mine fridage ved kysten. Jeg har nydt at køre af sted med en god bog og nyde udsigten ud over havet.

Da jeg for lidt over 1 år siden flyttede til Podgorica, der mødte jeg en helt ny kultur og livsstil. Klimaet skulle jeg ligeledes vende mig til, der er meget varmere end i Danmark. Jeg har fra første dag, følte mig velkommen i landet,  ikke kun fra klubbens folk men også af alle i byen.

Det første spørgsmål som jeg bliver stillet af tjenere og indfødte er: ”Hvad synes du om vores land?”, ”Kan du lide det” osv. Jeg har endnu kun haft brug for et svar:

”Et meget smukt land, som jeg virkelig godt kan lide”.

Når man kommer til et helt nyt land med en ny kultur og et meget vanskeligt sprog ift. dansk, så er det vigtigt, at man føler sig velkommen. Som tidligere skrevet har jeg fra første dag følt mig godt modtaget af alle i klubben – det gælder lige fra spillere, træner, sundhedsstaben, præsidenten og sportschefen(Bojana Popovic). Jeg oplevede det specielt sidste år i september, da jeg blev skadet med min ankel. Her måtte jeg blive hjemme fra en turnering i Kroatien, og følte mig meget alene uden holdet. Jeg modtog SMS’er fra klubbens præsident Predrag og Bojana. De vil høre, om jeg havde brug for hjælp ift. mad og indkøb. Det fik mig virkelig til at føle, at jeg var en del af en familie.

Foto: EHF
Foto: EHF

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

The "MailChimp Token" field in the Settings → MailChimp is required!