Kasper Povlsgaard har været en af de helt store profiler hos Skanderborg Håndbold igennem fire sæsoner. I sommers indstillede han karrieren, men nu er den bomstærke stregspiller igen at finde i landets bedste række

 

Af Heidi Møller Eskildsen

 

164 kampe for førsteholdet og titlen som anfører. Kasper Povlsgaard har uden tvivl været en stor personlighed og profil hos Skanderborg Håndbold de sidste fire sæsoner. Tilbage i januar besluttede stregspilleren, at karrieren skulle indstilles og ved sidste sæsons afslutning var det slut med ligahåndbold for 32-årige Povlsgaard. Men det var lige indtil i fredags, hvor Skanderborg spillede udekamp mod Århus Håndbold. Her var Kasper Povlsgaard tilbage i den grønne trøje. Holdet er for tiden hårdt plaget af skader, blandt andet til forsvarsspecialisten Mads Thomsen, og ham skulle Povlsgaard ind og vikariere for.

”Aksel Nørgaard (assisterende træner i Skanderborg Håndbold, red.) ringede her i landsholdspausen og spurgte, om det var muligt for mig at hjælpe til. De havde allerede kontaktet mig for nogle uger siden, men dengang kunne det ikke lade sig gøre på grund af arbejdet. Nu passede det bedre, så jeg tyggede lidt på det. Jeg skulle lige tænke over, om jeg ville til at rode mig ud i det igen. Håndbold fylder jo meget, når den ruller,” fortæller Kasper Povlsgaard, der endte med at ringe tilbage og give grønt lys.

Karrierestop

Med kun 32 år kunne Kasper Povlsgaard sagtens have taget sig et par år mere i ligaen, men med et arbejde som idrætslærer ved siden af håndbolden og kone og barn fik Povlsgaard for meget at se til.

”Jeg har altid haft travlt, og jeg synes, det var på tide ikke at have så travlt mere. Desuden havde jeg heller ikke i sinde at ødelægge min krop. Jeg går utrolig meget op i mit job som idrætslærer, så min krop skal holde mange år endnu,” siger Povlsgaard, der har nydt at have mere tid med familien.

”Når folk har spurgt mig, om jeg savner håndbolden, så siger jeg nej. Jeg savner ikke at køre til Skanderborg flere gange i ugen eller køre med bus et sted hen til kampe. Jeg kan godt savne det kick, det giver, når man løber på banen, men det er ikke i nærheden af at opveje det, som jeg har savnet tidligere.”

Kun midlertidigt comeback

Nok er Kasper Povlsgaard tilbage i den grønne trøje, men det bliver kun for en lille måneds tid.

”Nej, det bliver ikke til noget fuldbyrdet comeback. Jeg ser det her som en hjælp til mine kammerater og min klub, for noget af mig er gået på pension,” siger Povlsgaard.

”I kampen mod Århus kunne jeg godt mærke, at jeg ikke havde samme energi og gnist, som før jeg stoppede. Det var ikke specielt følelsesladet, måske det havde givet lidt ekstra, hvis det var på hjemmebane. Men altså, som gammel cirkushest, så pumpede adrenalinet da,” siger Kasper Povlsgaard og griner.

Kasper Povlsgaard

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

The "MailChimp Token" field in the Settings → MailChimp is required!