Det var slut med håndbolden for Mathias Madsen ved sidste sæsons afslutning, men da hjerteklubben BSV manglede hans hjælp, tøvede han ikke et splitsekund med at træde til

Af Heidi Møller Eskildsen

I syv sæsoner var 32-årige Mathias Madsen en af profilerne hos Bjerringbro-Silkeborg, men i sommers sagde han farvel til håndbolden. Sidste efterår fik han besked om, at klubben ikke ville forlænge hans kontrakt, og ved sæsonens afslutning indstillede han så karrieren. Han havde været hårdt plaget af skader, og knæet kunne ikke mere. Nu ventede en ny hverdag for BSV-ikonet med studie og en masse tid til kæreste og venner.

”Det var første gang i mange år, at jeg ikke var med til sæsonopstarten. Det var utroligt befriende at have tid til andet. Jeg var til ’Smuk Fest’ for første gang i august, og det var fedt at bruge tid med vennerne og komme et sted hen med fest og glade dage. Jeg har haft tid til kæresten, tid til at spille golf – ting som jeg ikke havde haft tid til før,” fortæller Mathias Madsen og tilføjer:

”Jeg var blevet håndbold-træt. Jeg havde ikke brug for at træne, og jeg var helt indforstået med, at jeg ikke skulle spille mere.”

Tilbage på banen

Mathias Madsen efterlod sig en tom plads i forsvaret hos BSV, som den skulle tidligere Team Tvis Holstebro-spiller Klaus Thomsen skulle udfylde. Men allerede i sæsonens første ligakamp blev Thomsen korsbåndsskadet, og så blev veteranen tilkaldt af klubben.

”Jeg gjorde mig ikke så mange overvejelser om, hvorvidt jeg skulle vende tilbage. BSV var i en presset situation, og mine tanker gik mest på at hjælpe dem, fordi klubben betyder så meget for mig. Jeg vidste ikke, hvor meget mit knæ kunne holde til, men jeg trænede med et par gange, og det gik fint. Derfor lavede vi en aftale om, at jeg skulle hjælpe til en måneds tid.”

”Jeg var ikke bekymret for at vende tilbage. Jeg havde jo indstillet mig på, at jeg ikke skulle spille mere, så jeg tog bare en kamp ad gangen. Jeg følte ikke det samme pres på mig som før, fordi det her bare var en midlertidig løsning,” siger Mathias Madsen.

6.september var forsvarsspecialisten så tilbage på banen for BSV i udekampen mod Skanderborg, og det var et glædeligt comeback.

”Det var fedt at spille igen. Jeg var overrasket over, hvor nemt det var at komme tilbage, for jeg var på en måde gået på pension hen over sommeren. Men jeg havde savnet det kick, man får ved at spille kampe – især på hjemmebanen foran 2500 mennesker. Og så er det også fedt at få chancen igen for at bevise, at vi kan gøre det bedre her i BSV. Sidste sæson var ikke sjov, og det betyder meget for mig, at vi kan vise håndbold-Danmark, at vi er et bedre hold. Det giver mig et ekstra kick,” siger Mathias Madsen.

BSV resten af sæsonen

Klubbens aftale med Mathias Madsen blev for en måned siden forlænget for resten af sæsonen. Han har nu været tilbage på håndboldbanen i næsten tre måneder, og indtil videre kan knæet sagtens holde til både træning og kampe.

”Jeg kan være med nu, fordi jeg har haft den pause både mentalt og fysisk. Jeg er glad for, at jeg har prøvet at være væk fra sporten, og den ro, jeg fik i sommers, har også gjort godt for knæet. Jeg har fået behandling af en ny fysioterapeut, som hjalp mig meget, og knæet har det bedre nu end sidste år. Men det her bliver nu alligevel den sidste sæson for mig, det kan jeg næsten godt love. Men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig,” slutter Mathias Madsen af med et grin.

Mathias Madsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

The "MailChimp Token" field in the Settings → MailChimp is required!